Арсеній Яценюк: Серед наших завдань – боротьба з корупцією й незалежна судова система

Арсеній Яценюк: Серед наших завдань – боротьба з корупцією й незалежна судова система

17:07, 27 лютого 2014

Новий уряд і парламент повинні негайно створти Національне антикорупційне бюро. Необхідно ухвалити закони, які дадуть можливість створити чесну судову систему. Про це заявив, представляючи в парламенті програму уряду, Арсеній Яценюк.

За його словами, корупція – це “найбільша біда, яка розграбувала державу”.

“Новий уряд і цей парламент повинні негайно прийняти рішення про створення Національного антикорупційного бюро”, – наголосив він.

“Ті, хто жили й живуть за народні гроші, порушували закон, брали хабарі, збагачувались за рахунок українського народу, повинні бути, по-перше, люстровані, по-друге, притягнені до кримінальної відповідальності чесним і справедливим судом”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він також повідомив, що в програмі уряду зазначена необхідність ухвалення нових законів, “які дадуть можливість створити в Україні незалежні суди”: “Ще раз підкреслюю – незалежні, які не залежать від волі президента, від волі уряду, від волі членів парламенту. Які залежать тільки від одного – права і спрведливості”.

“Українці повинні відчути – вони мають право гідно жити в своїй країні. І український суд буде стояти на боці закону і інтерсів кожної людини. Це вимога Майдану, і ця вимога буде виконана”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Ще одне завдання нового уряду, за його словами, - це проведення чесних і прозорих виборів президента України: “Як і всі вибори, вони будуть складні. Але ми забезпечимо чесність і прозорість. Ми забезпечимо політичну конкуренцію і те, щоб переміг той, кого обере український народ. В Україні буде новий законообраний президент”.

Він звернувся до парламентарів: “Можу вас запевнити - все, що в наших силах, буде зроблено. Можу вас запевнити, що цей уряд, незважаючи на надскладні завдання і надскладну ситуацію, буде працювати на нашу єдність, стабільність, на мир і злагоду в Україні”.

“Уряд – це тільки орган, який призначає парламент. А посади – це тільки можливості реалізації. Ми зможемо врятувати нашу країну тільки тоді, коли ми будемо всі вірити. Я вірю в те, що внас є сили, мудрість і єдність”, - наголосив Арсеній Яценюк.