Арсеній Яценюк зустрівся з міністром закордонних справ Великої Британії

Арсеній Яценюк зустрівся з міністром закордонних справ Великої Британії

12:30, 03 березень 2014

У понеділок, 3 березня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із міністром закордонних справ Великої Британії Вільямом Хейгом.

Вільям Хейг наголосив, що делегація Об’єднаного Королівства прибула до України, аби обговорити шляхи допомоги, зокрема, «як технічно допомогти Україні в економічному відновленні країни».

Міністр підкреслив, що Об’єднане Королівство надзвичайно стурбоване порушеннями щодо незалежності, суверенності й територіальної цілісності України. Він нагадав, що Велика Британія підняла це питання на Раді безпеки ООН і планує наступні кроки: «Також ЄС сьогодні означить свою позицію, заходи та пропозиції. Ми також призупинили нашу роботу в рамках Великої вісімки».

За словами Вільяма Хейга, представники Великої Британії також мають на меті запевнити, що «дипломатичні канали відкриті». «Я закликав міністра Лаврова поговорити безпосередньо з міністрами та урядом України», - повідомив міністр.

Арсеній Яценюк наголосив, що завданням українського уряду зараз є вирішення політичної та економічної кризи. Він підкреслив, що ключова проблема для України сьогодні – «це питання безпеки, а саме Криму та фактичної інтервенції іноземних сил на територію України».

«Уряд та виконувач обов’язків президента контролюють ситуацію. Ми робимо все можливе, щоб подолати проблеми», - підкреслив Прем’єр-міністр.