Арсеній Яценюк запропонував Європейській бізнес-асоціації подати до уряду кандидатури на голів ДПА та податкової

Арсеній Яценюк запропонував Європейській бізнес-асоціації подати до уряду кандидатури на голів ДПА та податкової

15:30, 03 березня 2014

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував представникам Європейської бізнес-асоціації подати до уряду кандидатури очільників Державної податкової адміністрації та Державної митної служби. Про це він повідомив під час зустрічі з бізнес-спільнотою України в понеділок, 3 березня.

Арсеній Яценюк нагадав, що новий уряд ліквідував міністерство доходів і зборів та відновив Державну податкову адміністрацію і Державну митну службу.

«Справа не тільки у відновлені структур, а в тому, як ці структури будуть функціонувати», - наголосив Прем’єр-міністр і нагадав, що під час оголошення програми уряду в парламенті він повідомив, що податковою адміністрацією і митною службою будуть керувати люди «не з системи».

За словами Арсенія Яценюка, щодо цього він уже провів декілька зустрічей з представниками найбільших аудиторських компаній.

Він звернувся до представників бізнес-спільноти з пропозицією в рамках Європейської бзнес-асоціації подати до уряду кілька кандидатур, аби Кабмін призначив «нових некорумпованих фахівців» у Державну податкову адміністрацію і Державну митну службу.

Арсеній Яценюк додав, що це мають бути «люди з західною освітою і знаннями в податкових і митних схемах».

«Прошу це зробити завтра, щоб у середу вранці уряд їх призначив, адже ми знаходимось у вкрай складній ситуації», - додав Арсеній Яценюк.