Арсеній Яценюк підтвердив, що Турчинов не дав ходу скасуванню мовного закону 2012 року

Арсеній Яценюк підтвердив, що Турчинов не дав ходу скасуванню мовного закону 2012 року

17:53, 03 березня 2014

Олександр Турчинов не підписав ухвалений 23 лютого «Закон про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про засади державної мовної політики». Про це  повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією.

Арсеній Яценюк пояснив, що наразі діє Закон «Про засади державної мовної політики» в редакції 2012 року, запропонованій тоді «регіоналами».
«Хороший цей закон чи поганий - це окрема історія. Моя пропозиція - розбиратися потім з мовами, з історією. Ми потім розберемося, коли країну збережемо», - сказав він, відповідаючи на запитання учасників зустрічі про те, яких зусиль докладає нова влада для утримання єдності країни та які кроки вона робить на зустріч мешканцям Півдня та Сходу.
Арсеній Яценюк поінформував, що в східних областях головами обласних державних адміністрацій були призначені люди, «які не належать до політичних сил коаліції, але представляють ті регіони, мають там вплив»: «Це був вкрай важливий крок для того, щоб заспокоїти ситуацію».
Як зазначив Прем’єр-міністр, в уряді також представлені різні регіони крани. Є кілька членів Кабміну зі Сходу та Криму: «Вони будуть представляти їхні інтереси».