Уряд внесе секвестр бюджету, – Арсеній Яценюк

Уряд внесе секвестр бюджету, – Арсеній Яценюк

18:33, 03 березня 2014

«Перше завдання, яке поставлене міністру фінансів – це секвестр державного бюджету», - повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією у понеділок, 3 березня.

Він наголосив, що цьогорічний бюджет був ухвалений на нереальних макроекономічних показниках: «Саме тому по місії Міжнародного валютного фонду в першу чергу ми повинні відпрацювати макроекономічну картину».
Арсеній Яценюк також підкреслив, що нинішній бюджет був сформований на нереальних доходах державного бюджету: «За моїми попередніми оцінками, мова може йти про скорочення державного бюджету від 65 млрд грн до 80 млрд грн. Це катастрофічні цифри».
«Якщо ми стабілізуємо ситуацію, можливо, в ІІІ і ІV кварталі наші макроекономічні показники покращаться», - наголосив Прем’єр-міністр.
Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз завдання нинішнього уряду – стабілізувати економічну ситуацію: «Ми в стані її стабілізувати непопулярними методами та угодою з МВФ, через макрофінансову підтримку ЄС, правильну фінансову і банківську політику, прозорі тендери, зменшення корупції і дерегуляцію у всьому секторі. Але на це потрібен час».