Прозора приватизація через публічні аукціони та ефективне управління допоможуть вирішити питання доходів бюджету та зайнятості, - Арсеній Яценюк

Прозора приватизація через публічні аукціони та ефективне управління допоможуть вирішити питання доходів бюджету та зайнятості, - Арсеній Яценюк

19:39, 03 березня 2014

Прозора приватизація держвласності та ефективне управління приватизованою власністю можуть допомогти вирішити питання доходів бюджету та проблеми зайнятості, - сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією у понеділок, 3 березня.

Арсеній Яценюк наголосив, що в нинішній ситуації в Україні «необхідно позбавлятися від державної власності»: «Її неефективно використовують, у ній завжди крадуть і це завжди анклав корупції».
Окрім того, за його словами, це принесе доходи бюджету, які сьогодні критично потрібні Україні: «Це кілька мільярдів доларів».
Арсеній Яценюк підкреслив, що уряд вимагатиме ефективного управління приватизованою власністю: «Якщо буде ефективне управління власністю, то це - вирішення проблем зайнятості доходів державного бюджету» .
«Я не бачу іншого стилю приватизації, як найбільш прозорого. По суті своїй форма проведення публічного аукціону єдина і є прийнятною», - підкреслив Прем’єр-міністр.
«Моя ідея – приватизувати енергетичний сектор», - додав він.
За словами Арсенія Яценюка, «Нафтогаз» України» – це «абсолютно непрозорий монстр, який контролює величезні потоки готівки і який є, по-суті, квазі-міністерством фінансів».
Він наголосив, що низку підприємств, які є частиною «Нафтогазу», необхідно продати на прозорому аукціоні й «зупинити нескінченну корупцію, яка існує в державному енергетичному секторі».
Арсеній Яценюк також підкреслив, що Національна комісія з регулювання електроенергетики має стати незалежним органом, «який повинен демонополізувати діяльність кожної енергетичної компанії, що має бути приватизована і перейти у власність приватних інвесторів».