Економічна допомога від США, ЄС і МВФ дасть можливість стабілізувати економічну ситуацію в Україні, - Арсеній Яценюк

Економічна допомога від США, ЄС і МВФ дасть можливість стабілізувати економічну ситуацію в Україні, - Арсеній Яценюк

10:44, 05 березня 2014

Можливості, які Україна отримає за рахунок пакетів економічної і фінансової допомоги від США, ЄС і МВФ дадуть можливість стабілізувати економічну ситуацію, - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання уряду та селекторної наради з головами облдержадміністрацій у середу, 5 березня.

Він нагадав, що завтра в Брюсселі відбудеться позачерговий саміт глав держав і урядів краін Європейського Союзу, в якому Прем’єр-міністр Украіни візьме участь на запрошення Ради Європейського Союзу.

Арсеній Яценюк підкреслив, що вчора Державний секретар США оголосив про перший пакет економічної допомоги, який отримає українська держава: «Сподіваюся, в найкоротші терміни - сьогодні і завтра - наші європейські партнери також оголосять про економічний пакет фінансової допомоги для України».

«Ситуація з державними фінансами є дуже складною. Ті можливості, які ми отримаємо за рахунок пакетів економічної і фінансової допомоги від США, ЄС і МВФ дадуть нам можливість стабілізувати економічну ситуацію», - підкресли Прем’єр-міністр.

Він також наголосив, що російська військова агресія на території України має не лише політичні та безпекові, а й економічні наслідки: «Немотивована присутність російських військових на території України має надзвичайно негативний ефект, в першу чергу, на українську економіку».

«Ще раз закликаємо російське керівництво негайно відвести війська, виконувати двосторонні і багатосторонні угоди. Те, що сьогодні відбувається на території АР Крим, загрожує не тільки національній безпеці України, а стало загрожувати світу в цілому. І відповідальність за ці дії лежить виключно на Росії. Жодних підстав для військової агресії на території України у російського керівництва не було, немає і не буде», - підкреслив Арсеній Яценюк.