Уряд виконує і виконуватиме всі соціальні зобов’язання перед українцями Криму, – Арсеній Яценюк

Уряд виконує і виконуватиме всі соціальні зобов’язання перед українцями Криму, – Арсеній Яценюк

11:04, 05 березня 2014

«Український уряд виконує і буде виконувати всі соціальні зобов’язання перед українцями, які проживають на території Автономії», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у середу, 5 березня, під час засідання уряду та селекторної наради з головами облдержадміністрацій.

Арсеній Яценюк зазначив, що, незважаючи на вкрай непросту ситуацію в АР Крим, український уряд виконує свої зобов’язання перед Автономією: «За останні два дні ми перерахували на територію АР Крим для покриття соціальних та інших видатків 60 млн грн».

За його словами, попри неймовірну заборгованість Автономії за споживання енергоносіїв, уряд забезпечує постачання енергоносіїв на територію Криму: «Ми забезпечуємо життєдіяльність Автономії, незважаючи на російську військову агресію в АР Крим».

Арсеній Яценюк також підкреслив, що «після того, як російські танки і військовослужбовці з’явились в Криму, курортного, фактично, сезону не буде»: «Не буде курортного сезону - не буде додаткових доходів до бюджету».

У зв’язку з цим Прем’єр-міністр звернувся до міністра фінансів Олександра Шлапака відкоригувати доходи Автономії: «Доведеться їм допомагати і збільшувати обсяги дотації для того, щоб втримати соціальну ситуацію в Криму».