«Економ-клас в економ-країні», - Арсеній Яценюк про скорочення витрат на урядовців

«Економ-клас в економ-країні», - Арсеній Яценюк про скорочення витрат на урядовців

13:20, 07 березня 2014

Уряд прийняв низку жорстких рішень щодо економії державних коштів. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час прес-конференції в п’ятницю, 7 березня.

Зокрема, за його словами, прийнято рішення про фактичне скорочення понад трьох тисяч працівників - щодо центрального апарату і міністерств в цілому по Україні.

«Ми не будемо утримувати заступників міністрів, керівників департаментів, голів адміністрацій, які за державний кошт, якого немає зараз в казні, їздять і отримують державні пільги», - підкреслив глава уряду.

Відповідаючи на запитання журналіста стосовно поїздки Прем’єр-міністра до Брюсселя економ-класом рейсовим літаком, він нагадав, що послуговувався рейсами економ-класу і в часи перебування на посаді міністра закордонних справ та голови Верховної Ради України.

«Тут нічого нового, і так будуть літати всі члени Кабінету Міністрів. Тому що в країні, де 70% людей живе за межею бідності, чартерами літати можуть тільки ті, які зухвало відносяться до свого народу», - сказав глава уряду.

Прем’єр-міністр також зазначив, що в разі надзвичайних ситуацій будуть використовуватись відповідні засоби доставки: «Але там, де є регулярні рейси – дискусії навіть не повинно бути».

«Економ-клас в економ-країні», - додав Арсеній Яценюк.