Арсеній Яценюк: «Немає тепер рабів німих. Є гідна українська нація, яка всьому світу довела – боріться й поборете»

Арсеній Яценюк: «Немає тепер рабів німих. Є гідна українська нація, яка всьому світу довела – боріться й поборете»

12:52, 09 березня 2014

У неділю, 9 березня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк взяв участь у вшануванні 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Прем’єр-міністр поклав квіти до пам’ятника Кобзареві в Києві.

Вступаючи перед громадою біля пам’ятника Шевченкові, Арсеній Яценюк наголосив, що сьогодні для нашої країни та нашого народу постали найбільші виклики за всю історію української незалежності: «Так розпорядилася історія, що на наш із вами час і на наші покоління прийшла відповідальність виконувати Тарасовий Заповіт».

«Чи зможемо ми подолати ці виклики. Наша відповідь повинна бути одна: так, ми поборемо і ми переможемо», - підкреслив він.
Арсеній Яценюк підкреслив, що проти України, «проти нашого народу, проти наших родин і сімей, проти нашого європейського майбутнього сусідня країна розпочала військову агресію»: «Наша відповідь Російській Федерації тільки одна - єдність, впевненість, цілеспрямованість і віра в те, що ми йдемо правильним шляхом».

«Це наша земля. За цю землю проливали кров наші батьки і діди, і ми не вступимось ні на один сантиметр з української землі. Нехай знає про це Росія і її президент», - сказав Прем’єр-міністр.

Як наголосив Арсеній Яценюк, Україна як мирна держава робить і буде робити все для вирішення цього конфлікту виключно дипломатичним і політичним шляхом. Він нагадав, що країни-учасники Будапештського меморандуму в 1994 році надали гарантії територіальної цілісності української незалежної держави, яка віддала ядерну зброю: «Вони роблять все можливе і неможливе для виконання цього меморандуму і для збереження як цілісної, незалежної і недоторканної держави».

«Чому сьогодні в Україні нова влада? Тільки тому, що мільйони українців вийшли і зробили те, що заповідав Шевченко. Немає тепер рабів німих - є гідна українська нація, яка всьому світу довела – «боріться й поборете, а Бог вам поможе», - підкреслив він.

«З нами Бог і з нами Україна. За нами спільна перемога», - сказав Арсеній Яценюк.