Уряд виділяє 125 млн грн для одноразового грошового забезпечення військовослужбовців Криму, – Арсеній Яценюк

Уряд виділяє 125 млн грн для одноразового грошового забезпечення військовослужбовців Криму, – Арсеній Яценюк

15:27, 09 березня 2014

«Сьогодні приймається рішення про виділення 125 млн грн як одноразового грошового забезпечення для військовослужбовців, які зараз гідно несуть свою службу на території Криму», - повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час позачергового засідання уряду в неділю, 9 березня.

Він дав доручення членам уряду забезпечити виконання цього розпорядження, «профінансувати і доставити гроші безпосередньо до людей», та схвально відгукнувся про спільну роботу Міністерства оборони та Міністерства фінансів у цьому питанні.

Арсеній Яценюк також звернувся до представників великого українського бізнесу посприяти у забезпеченні військовослужбовців тим, що є необхідним згідно з запитами Міноборони, зокрема, пальним та акумуляторними батареями.

«Для того, щоб Україна змогла себе захищати, нам потрібно всім об’єднатись. Переконаний, що представники великого бізнесу готові в сьогоднішніх умовах зробити все для того, щоб Збройні Сили України могли виконувати завдання, які перед ними стоять», - сказав він.

Прем’єр-міністр звернувся до Міністра фінансів: «Чудово усвідомлюю, що нам залишив уряд Азарова-Януковича, але є додаткові бюджетні запити в Міністерстві оборони та МВС. І треба буде максимально шукати кошти, щоб виконати ті бюджетні запити і забезпечити обороноздатність країни».