Росія повинна негайно скасувати референдум в Криму, – Арсеній Яценюк

Росія повинна негайно скасувати референдум в Криму, – Арсеній Яценюк

14:32, 10 березня 2014

«Ми очікуємо, що в п’ятницю Венеціанська комісія, як незалежний орган, оприлюднить своє рішення щодо так званого референдуму в Криму», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на брифінгу в парламенті в понеділок, 10 березня, за підсумками зустрічі з Генсеком Ради Європи Торбьоном Ягландом та Себастіаном Курцом - главою МЗС Австрії, яка головує в Раді Європи.

«На моє переконання, такий референдум буде визнаний Північною Кореєю і, напевно, Сирією, - і на цьому обмежиться», - зазначив він.
«Російська Федерація повинна негайно скасувати референдум, який проводиться на території Автономної Республіки Крим, яка є невід’ємною частиною української держави», - наголосив Прем’єр-міністр.

За словами Арсенія Яценюка, будь-які розмови про те, що референдум у Криму проводить кримська влада, «є брехнею»: «Немає ніякої кримської влади. Є група злочинців, які захопили в неконституційний спосіб владу в Криму під прикриттям 18-ти тисяч російських військовослужбовців».

«І це персональна відповідальність Росії і російського керівництва - все, що відбувається в Криму», - підкреслив Арсеній Яценюк.