У четвер Арсеній Яценюк виступить на Раді безпеки ООН

У четвер Арсеній Яценюк виступить на Раді безпеки ООН

15:01, 10 березня 2014

11 та 13 березня відбудуться засідання Ради безпеки організації об’єднаних націй: «Ми очікуємо, що у вівторок і четвер українське питання буде розглядатись на Раді безпеки ООН», – сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на брифінгу в парламенті за підсумками зустрічі з Генсеком Ради Європи Торбьоном Ягландом та главою МЗС Австрії Себастіаном Курцом.

Він також повідомив, що виступить на Раді безпеки ООН у четвер.
Арсеній Яценюк звернувся до Ради Європи, ОБСЄ та ООН терміново відправити моніторингові місії до Криму.
У той же час, як підкреслив він, «російська воєнщина блокує переміщення міжнародних спостерігачів на території Криму, яка є і буде невід’ємною частиною української держави».
«Ми сповідуємо принцип мирного, політичного і дипломатичного врегулювання цієї кризи, але цей принцип не сповідується російським керівництвом», - наголосив Прем’єр-міністр.
Він підкреслив, що є шанс на мирне врегулювання цього «конфлікту ХХІ століття»: «Це не є двосторонній конфлікт - це спроба Росії підірвати основи глобальної безпеки і перемалювати європейську карту, в тому числі й переглянути результати Другої світової війни. От куди йде Росія».
«Ми будемо зберігати територіальну цілісність і незалежність української держави всіма способами, які є в арсеналі України та світу», - наголосив Арсеній Яценюк.