Питання з перерахунком заробітних плат кримських військових чітко вирішено, – Арсеній Яценюк

Питання з перерахунком заробітних плат кримських військових чітко вирішено, – Арсеній Яценюк

15:41, 10 березня 2014

«Зараз ми вживаємо всіх заходів, щоб відновити функціонування банківської системи і казначейства в Криму», - повідомив журналістам у понеділок, 10 березня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

За його словами, «так звана окупаційна влада Криму заявила, що вони переходять на рубльову зону, і фактично відрубали обслуговування як казначейства, так і Національного банку України».
Арсеній Яценюк повідомив, що зараз перерахування заробітних плат військовим здійснюється через один із українських банків. «Усі 125 млн грн (одноразового грошового забезпечення військовослужбовців Криму. – ред.) будуть перераховані на персональні карткові рахунки кожного військового. Це питання чітко вирішено».

«Із завтрашнього ми всі перерахування вже здійснюємо», - наголосив Прем’єр-міністр.
Він також нагадав, що на території Криму був перерваний зв’язок через «Укртелеком», і уряд тричі намагався відновити його через засоби супутникового зв’язку. Більше того, як підкреслив Арсеній Яценюк, були спроби захоплення відповідних приміщень для того, «щоб були вскриті бази даних НБУ і Державного казначейства України».

«Зараз ми вживаємо всіх заходів, щоб відновити функціонування банківської системи і казначейства», - наголосив Арсеній Яценюк.