Арсеній Яценюк: Ми здатні провести загальнонаціональний діалог про додаткові права і повноваження Криму, але не під дулами російських автоматів

Арсеній Яценюк: Ми здатні провести загальнонаціональний діалог про додаткові права і повноваження Криму, але не під дулами російських автоматів

15:58, 10 березня 2014

«Ми здатні провести загальнонаціональний діалог про додаткові права і повноваження Автономної Республіки Крим, але не під дулами російських автоматів», - заявив журналістам у понеділок, 10 березня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Це рішення український парламент разом з населенням України, яке проживає на території Криму, здатні прийняти. Але не на російських танках і БТРах», - наголосив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що вже десять днів тому на міжнародному рівні Російській Федерації запропонована так звана контактна група, яка повинна почати публічні перемовини з Росією: «Адже Росія і її воєнщина підтримує бандитів, які захопили владу в Криму».

Відповідаючи на запитання журналіста щодо подій у східних регіонах країни, Арсеній Яценюк підкреслив, що ситуація вкрай складна. Він повідомив, що спеціальні служби і правоохоронна система «зафіксували декілька тисяч провокаторів з сусідньої країни, які намагаються піднімати так звані протестні настрої і захоплювати органи державної влади».

«Це вже продовжується протягом двох тижнів. Поки що ці спроби безрезультативні. Тобто хвиля приходить і потім назад відходить», - додав він.
«Зрозуміло, що це є подальша частина плану Російської Федерації, але ми контролюємо Донецьк і повернули контроль над Луганськом», - сказав Прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк також нагадав, що вчора на позачерговому засіданні уряду було прийнято розпорядження про посилення контролю над державним кордоном України. «Державна прикордонна служба, МВС, СБУ переведені в спеціальний режим функціонування. 3,5 тисячі провокаторів були відправлені назад в ті місця, звідки вони приїхали».