Доки не буде ухвалена нова редакція закону про держзакупівлі, уряд не відкриє жодної копійки асигнувань на жодну компанію, – Арсеній Яценюк

Доки не буде ухвалена нова редакція закону про держзакупівлі, уряд не відкриє жодної копійки асигнувань на жодну компанію, – Арсеній Яценюк

13:11, 11 березня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що уряд терміново підготував проект закону про державні закупівлі з прозорим механізмом витрачання бюджетних коштів. Про це він повідомив із парламентської трибуни у вівторок, 11 березня.

Він наголосив, що обсяги галопуючої корупції, які існували в уряді, «були пов’язані, в першу чергу, з непрозорим і ручним управлінням бюджету через державні закупівлі».

«Офіційно від імені уряду заявляю: доки не буде прийнята нова редакція закону про державні закупівлі, де буде прозорий механізм витрачання бюджетних коштів, уряд України не відкриє жодної копійки асигнувань на жодну компанію, тому що ми не дамо можливості далі розкрадати ці кошти». – підкреслив Глава уряду.

Арсеній Яценюк також повідомив, що до парламенту буде внесений законопроект про фактичний секвестр державного бюджету: «Мова йде про двократне скорочення дефіциту державного бюджету. Всі макроекономічні показники і всі доходи державного бюджету, який формувався урядом Януковича-Азарова, не просто не відповідають дійсності, а є надутими і не можуть виконатись».

«Нас чекає дуже складний період - зменшення соціальних стандартів, утискання витрат. Але це нам дасть можливість в середньостроковій перспективі вийти на економічний ріст», - наголосив Прем’єр-міністр.

Він звернувся до членів парламенту в найкоротші терміни ратифікувати Угоду між Україною і Європейським інвестиційним банком та Європейським банком розвитку і реконструкції на 300 млн доларів стосовно заходів безпеки на ядерних об'єктах.

Він також звернувся до членів парламенту невідкладно проголосувати закон про відновлення довіри до судової системи України: «Мова іде про те, що ті судді, які порушували закон та Конституцію і брали хабарі, ті судді, які є лицем української корупції в судовій системі, - повинні негайно покинути судову систему і прийти до прокурора давати свідчення».

Арсеній Яценюк також зазначив, що завтра будуть призначені нові керівники Державної податкової служби і Державної митної служби, кандидатури яких подавалися представниками бізнесу.

«Ми, крок за кроком, наводимо порядок. Але є прохання до всієї країни і українського парламенту. Зараз ніхто не воює за владу. Той, хто  воює за владу, - воює проти України. Я прошу вас, щоб всі воювали за Україну, за її майбутнє, і за нашу територіальну цілісність і незалежність. Це наша місія, і ми давали присягу народу України. Давайте виконаємо цю присягу», - сказав Арсеній Яценюк.