Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Прем’єр-міністром Молдови

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Прем’єр-міністром Молдови

14:22, 17 березень 2014

У понеділок, 17 березня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч із прем'єр-міністром Республіки Молдова Юрієм Лянке.

Сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та питання інтеграції з Європейським Союзом.

Арсеній Яценюк висловив сподівання, що зустріч із Прем’єр-міністром Молдови дасть новий поштовх для двосторонніх відносин між Україною та Молдовою.

Він привітав молдовського колегу із суттєвим просуванням на шляху до безвізового режиму з Європейським Союзом.

Юрій Лянке висловив сподівання, що вже у травні громадяни його країни будуть перетинати кордон із ЄС за молдавськими паспортами.

Прем’єр-міністр України, у свою чергу, висловив сподівання, що український парламент і уряд найближчим часом ухвалять рішення про перехід до другої стадії підготовки до безвізового режиму. «Я сподіваюся, що найближчими двома тижнямими  ми ухвалимо всі рішення», - сказав він.

Голова уряду Молдови побажав успіху Україні і запропонував допомогу свого уряду: «Досвід накопичився – десь позитивний, десь негативний. Ми з задоволенням поділимося ним».

Юрій Лянке також наголосив на важливості двосторонніх відносин між Україною та Молдовою, в особливості торговельно-економічних. Він зазначив необхідність спільно обговорити шляхи виходу зі складної ситуації у зв’язку з подіями в Україні з найменшими втратами.