Порушення міжнародного права Росією потягне за собою політичну, економічну і дипломатичну відповідальність – Арсеній Яценюк

Порушення міжнародного права Росією потягне за собою політичну, економічну і дипломатичну відповідальність – Арсеній Яценюк

18:22, 18 березня 2014

«Ми залишаємось і залишались на принципах мирного врегулювання кризи, яка спровокована нездоровими імперськими амбіціями Російської Федерації. Територія Криму є територією української держави. На цій території проживають українські громадяни», - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 18 березня на прес-конференції за підсумками селекторної наради з командирами військових частин, дислокованих у Криму.

У той же час, сьогоднішнім подіям у Москві, за його словами, можна дати тільки одну кваліфікацію – це грабіж міжнародного масштабу, коли під прикриттям військ і зброї одна країна, думаючи, за це ніколи не прийде відповідальність, просто прийшла і тимчасово вкрала частину території незалежної держави», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду зазначив, що швидке вирішення цієї проблеми буде складно знайти: «Але Росія сьогодні ізольована всім міжнародним співтовариством. І порушення міжнародного права потягне з собою відповідальність - політичну, економічну і дипломатичну».

Він нагадав, що західні партнери ввели першу фазу санкцій проти Росії.

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності політичного діалогу про відновлення прав української держави і зупинку порушення норм міжнародного права Російською Федерацією.