Рада повинна розглянути цього тижня проект держбюджету, закон про прокуратуру та питання ТСК щодо виборчого законодавства

Рада повинна розглянути цього тижня проект держбюджету, закон про прокуратуру та питання ТСК щодо виборчого законодавства

12:04, 22 жовтня 2013

На цьому пленарному тижні в парламенті необхідно розглянути проект Державного бюджету, законопроект про прокуратуру та питання створення ТСК з реформування виборчого законодавства.

Про у вівторок, 22 жовтня, заявив голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк в парламенті під час дискусії щодо затвердження порядку денного на поточний пленарний тиждень.

Він наголосив, що уряд, в порушення Бюджетного кодексу України, не вніс проект Державного бюджету на 2014 рік: «Ми ставимо ключову вимогу: де Азаров з бюджетом, який покриває соціальні виплати і забезпечує функціонування економіки України?».

Опозиція також вимагає ухвалення закону про прокуратуру: «Це одна з ключових вимог наших європейських партнерів і народу України. Треба змінити обличчя прокуратури».

Арсеній Яценюк також зазначив, що опозиція наполягає на створенні Тимчасової спеціальної комісії з питань внесення змін до виборчого законодавства – законів про ЦВК, про вибори президента, місцеві та парламентські вибори.

«Ці три законопроекти повинні бути в порядку денному поточного пленарного тижня», - наголосив Арсеній Яценюк і звернувся до уряду та спікера парламенту з вимогою забезпечити розгляд цих проектів законів.