За пограбування України Росія отримала відповідні позови в міжнародних судах, – Арсеній Яценюк

За пограбування України Росія отримала відповідні позови в міжнародних судах, – Арсеній Яценюк

18:52, 21 березня 2014

«Зараз триває серйозна дискусія з приводу того, яка фінансова відповідальність Росії за події, що відбулися в Криму», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк журналістам в аеропорту «Бориспіль» після прибуття з Брюсселя в п’ятницю, 21 березня.

«Російська Федерація із застосуванням зброї вчинила озброєне пограбування України і в тому числі націоналізувала десятки об’єктів державної власності України. Мова іде не про мільярди, а про сотні мільярдів доларів», - наголосив він.

«У міжнародних судах Росія в найкоротші терміни отримає відповідні позови від української держави. За пограбування треба буде платити», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк наголосив, що Російська Федерація буде «застосовувати всі заходи для знищення України як держави - політичні, дипломатичні, економічні, військові»: «І тому ми напрацювали план реагування на кожну ситуацію».

«Ми усвідомлюємо, що Росія фактично оголосила боротьбу з українською незалежністю. І ми приймаємо цей виклик. Ми, як українські громадяни, і ми, як українська держава, яка зробила перший надзвичайно серйозний крок до набуття повноправного членства України в ЄС», - наголосив Прем’єр-міністр .