Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Генеральним секретарем ООН Бан Кі-муном

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Генеральним секретарем ООН Бан Кі-муном

11:11, 22 березень 2014

У суботу, 22 березня, в Києві Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Генеральним секретарем ООН Бан Кі-муном.

Арсеній Яценюк висловив подяку Генеральному секретареві за візит до України в такий складний для держави час.
Глава Уряду нагадав про наслідки «так званого референдуму так званого уряду Криму» та про останні дії з боку Російської Федерації  - «анексію території незалежної держави».
«Ми не визнаємо цього референдуму і переконані, що міжнародна спільнота засудить ці дії і знайде належну відповідь на безпричинну російську агресію і вторгнення на територію України», - наголосив Арсеній Яценюк.
Генеральний секретар ООН привітав Главу Уряду з підписанням учора в Брюсселі політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС: «Це дуже хороший знак, який демонструє втілення суверенного рішення вашої країни».
Він також підкреслив, що Україна переживає найбільш важкі і драматичні виклики за всю свою історію: «Український народ зараз переживає травму, яку не має переживати жодна країна».
«Я тут, аби висловити солідарність із народом та Урядом України у цей час випробувань», - наголосив Бан Кі-мун.
Генеральний секретар також відзначив звернення Арсенія Яценюка до українського народу, яке він зробив кілька днів тому: «Ви показали реальне бачення, закликаючи до толерантності, єднання й примирення між населенням України».
«Переконаний, що за підтримки міжнародної спільноти, яку ви отримуєте, за вашим головуванням і завдяки мужності народу ви зможете пройти ці важкі часи», - сказав Бан Кі-мун.