Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв міністра МЗС Німеччини

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв міністра МЗС Німеччини

13:20, 22 березня 2014

У суботу, 22 березня,  Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв Федерального міністра закордонних справ Німеччини Франка Вальтера Штайнмайера.

Під час прес-конференції за підсумками зустрічі Арсеній Яценюк зазначив, що після підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною і ЄС «тепер є чітка юридична і політична база наших багатосторонніх і двосторонніх стосунків»: «Це те, чого очікували мільйони українців»,
«Тепер наше завдання - спільно виконувати цю Угоду», - наголосив він.
Арсеній Яценюк підкреслив, що з урядом Німеччини були обговорені чотири найбільш важливі питання, які потребують спільного вирішення. Перше питання, як підкреслив Глава Уряду, стосується енергетичної безпеки: «Нам необхідні реверсні поставки газу з країн-членів ЄС для того, щоб забезпечити енергетичну безпеку України».
Також, як повідомив Прем’єр-міністр, було обговорено питання боротьби з корупцією, зокрема заснування Антикорупційного бюро, а також технічна допомога з боку Німеччини «в боротьбі з корупцією і покаранні всіх винних у відмиванні коштів і розкраданні України».
Ще одне питання – це демонополізація української економіки «і створення в Україні справжніх ринкових умов для того, щоб функціонував український бізнес і щоб сюди приходили німецькі інвестори».
Також, за словами Арсенія Яценюка, сторони обговорили питання військово-технічного співробітництва з допомоги для переобладнання та посилення Збройних Сил України.

«Порядок денний у нас дуже значний», - додав Глава Уряду.

Він також висловив подяку Федеральному Уряду Німеччини «за чітку позицію по відношенню до українського суверенітету, української незалежності й територіальної цілісності».