Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся із Прем’єр-міністром Канади Стівеном Гарпером

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся із Прем’єр-міністром Канади Стівеном Гарпером

16:30, 22 березень 2014

У суботу, 22 березня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся із Прем’єр-міністром Канади Стівеном Гарпером, який перебуває в нашій державі з візитом.

Характеризуючи відносини між двома країнами, Арсеній Яценюк зазначив, що Україна та Канада «з одного боку, розташовані дуже далеко одна від одної, а з іншого – ми дуже близькі».
Він нагадав, що в Канаді проживає велика українська діаспора: «Тож ми фактично родичі», - звернувся Глава Уряду до Стівена Гарпера.
«Ми цінуємо підтримку Канадою суверенітету і територіальної цілісності України. Ви були першими, хто ввів санкції, ви були першими, хто показав дуже сильну підтримку та мудро й сміливо діяв для захисту незалежності України», - сказав він.
Арсеній Яценюк висловив переконання в успішності двосторонньої співпраці України та Канади.
Стівен Гарпер наголосив, що Канада є відданим партнером України з перших днів незалежності нашої держави, адже Оттава першою серед західних столиць визнала нашу державність. Він запевнив, що й в умовах сьогоднішніх надзвичайно складних викликів, які постають перед українським народом, Канада готова надавати максимальне сприяння зусиллям українського Уряду, спрямованим на відстоювання суверенітету і територіальної цілісності України. 
«Ми завжди можете покладатися на солідарність та партнерство Канади. Це важливо для народу Канади, й ми сьогодні знаходимося в Україні, аби показати це», - зазначив Стівен Гарпер.
Під час зустрічі було обговорено шляхи, як подолати наслідки агресії по відношенню до України та шляхи підтримки України з боку Канади.
Прем’єр-міністр Канади передав Арсенієві Яценюку прапор України, який 4 березня був вивішений замість національного стяга на головному флагштоку парламенту Канади на знак підтримки народу України.