Україна та Канада відновлять переговори про створення зони вільної торгівлі, – Арсеній Яценюк

Україна та Канада відновлять переговори про створення зони вільної торгівлі, – Арсеній Яценюк

17:08, 22 березня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на прес-конференції в суботу, 22 березня, повідомив про підсумки зустрічі з Прем’єр-міністром Канади Стівеном Гарпером.

Арсеній Яценюк висловив вдячність Уряду Канади за рішення про виділення 200 млн доларів фінансової допомоги для України, яка буде надана в контексті відновлення програми співпраці нашої держави з Міжнародним валютним фондом.
Глава Уряду повідомив, що будуть відновлені переговори між Україною та Канадою про створення зони вільної торгівлі, які були зупинені два роки тому.
«Для нас дуже важлива співпраця в енергетичному секторі, так як Канада є однією з ключових країн в світі, яка має найкращий досвід у видобутку енергетичних ресурсів. І ми вітаємо, що в канадській делегації є представники енергетичного сектору Канади», - підкреслив Арсеній Яценюк.
Як повідомив Прем’єр-міністр, під час зустрічі також було обговорено реалізацію спільних проектів, спрямованих на подолання корупції, реформування системи юстиції та гарантування незалежності судової системи.
Арсеній Яценюк нагадав, що 27 березня відбудеться позачергове засідання Генеральної асамблеї ООН щодо ситуації в Україні. «Ми сподіваємося, що країни Великої сімки нададуть всецілу підтримку резолюції під час засідання Генеральної асамблеї ООН, яка буде підтримувати територіальну цілісність України».
«Звертаємось до Канади як країни-члена Великої сімки з тим, щоб G-7 ще раз підтвердила свою позицію по відношенню до української територіальної цілісності, як це вже було зроблено попередньо, а також дала чітку оцінку російській інтервенції і військовій агресії», - підкреслив Глава Уряду.