Арсеній Яценюк скасовує візит до Гааги для завершення переговорів щодо програми співробітництва з МВФ

Арсеній Яценюк скасовує візит до Гааги для завершення переговорів щодо програми співробітництва з МВФ

15:05, 23 березня 2014

Для завершення переговорів щодо узгодження програми співробітництва між Україною та Міжнародним валютним фондом Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк скасовує візит до Гааги, де на 24 березня була запланована його участь у саміті з питань ядерної безпеки. Про це Глава Уряду повідомив під час засідання Кабінету Міністрів у неділю, 23 березня.

Прем’єр-міністр також нагадав, що вчора він провів зустріч із місією Міжнародного валютного фонду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що під час сьогоднішнього засідання Уряду необхідно обговорити «ідеологію домовленостей з МВФ» стосовно низки законодавчих ініціатив, аби «за завтра і післязавтра провести остаточні переговори, щоб вийти на остаточне рішення».

Як наголосив Глава Уряду, законопроекти з економічного пакету, який Уряд внесе до парламенту, «дуже складні»: «Відразу попереджаю, що сприйняття їх буде не найкращим. Але такі сьогодні економічні умови».

«2014 рік повинен стати роком того, щоб Україна стабілізувала свою ситуацію, і про економічне зростання навіть не може іти мови. Тому що те, що зробив уряд Азарова-Януковича, довело країну до тотального банкрутства», - наголосив він.

Глава Уряду повідомив, що Кабінет Міністрів разом із західними партнерами «вживає всі можливі кроки для того, щоб не допустити протермінувань по зовнішніх виплатах, не допустити протермінувань за соціальними виплатами».