Уряд звернеться до парламенту невідкладно проголосувати законопроект про держзакупівлі, який відповідає європейським стандартам

Уряд звернеться до парламенту невідкладно проголосувати законопроект про держзакупівлі, який відповідає європейським стандартам

15:38, 23 березня 2014

Уряд звернеться до Верховної Ради України невідкладно проголосувати законопроект про державні закупівлі, який відповідає європейським стандартам. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в неділю, 23 березня.

Арсеній Яценюк повідомив, що на засіданні Уряду розглядатиметься законопроект про державні закупівлі: «Це найбільш корумпована схема української державної влади, яка протягом року, за різними оцінками, вимивала до 300 мільярдів. Це загальний оборот серед державних закупівель».

Він підкреслив, що цей законопроект повинен відповідати європейським стандартам: «Усі закупівлі повинні бути в Інтернеті, всі компанії - прозорі. Усі тендери повинні відбуватись виключно за попереднім інформуванням, у всіх повинно бути право взяти участь в цьому тендері, і вся громадськість і вся країна має знати, хто, на яких підставах й на яких умовах виграв чи програв той чи інший тендер».

Як підкреслив Глава Уряду, законопроект про державні закупівлі необхідно внести до парламенту вже наступного тижня: «Я буду звертатись до парламенту проголосувати його невідкладно».

Арсеній Яценюк окремо звернувся до голів Державної податкової адміністрації та Державної митної служби. Він нагадав, що вони призначені за поданням представників бізнес-асоціацій і підприємницького середовища: «Ми покладаємо на них великі сподівання».

Глава Уряду також заявив, що жорстко реагуватиме на інформацію, «що не подолані всі схеми, які існували за попередньої влади»: «Я буду приймати кадрові рішення».

«У нас немає часу на розкачку. У нас немає часу на те, щоб проводити курс молодого бійця в органах державної влади», - наголосив він.
«Моя чітка вимога – негайно збільшити доходи державного бюджету через детінізацію економіки і закрити всі «дірки» на митниці», - підкреслив Глава Уряду.

Він дав Держмитниці два тижні на повне виправлення ситуації: «Це стосується всіх митниць, всього перетину митного кордону України. Час іде, а грошей поки що в державному бюджеті немає».

«Ці завдання потребують невідкладного реагування», – наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також зазначив, що для переходу до другої стадії підготовки безвізового режиму з ЄС необхідно терміново прийняти низку рішень, зокрема щодо затвердження біометричних паспортів. Він наголосив, що Уряду необхідно не допустити корупції у цій сфері, «як було при попередній владі»: «Є одна компанія, яка має право власності на ці паспорти, і ми повинні викорінити заробляння грошей на українцях через продаж майже позолочених паспортів».