Арсеній Яценюк доручив урядовцям максимально проінформувати громадян щодо розміщення людей, які виїжджатимуть з Криму

Арсеній Яценюк доручив урядовцям максимально проінформувати громадян щодо розміщення людей, які виїжджатимуть з Криму

18:00, 23 березня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в неділю, 23 березня, доручив членам Кабінету Міністрів забезпечити максимальне інфорування громадян щодо розміщення людей, які виїжджатимуть з Криму, та інших питань, пов’язаних із цією ситуацією.

Він звернувся до Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана, Міністра освіти Сергія Квіта та Міністра соціальної політики Людмили Денисової поширити інформацію, зокрема, «де приймають, де можна отримати соціальну допомогу, який розмір цієї соціальної допомоги, де можна стати на облік в центрі зайнятості, яку можна отримати роботу, де можна влаштувати дитину в дитячий садок, школу, пройти незалежне тестування».

Арсеній Яценюк дав доручення у понеділок «вийти з чітким планом, щоб не було ні в кого непорозумінь з цього приводу».

Глава Уряду також повідомив, що сьогодні Уряд прийме розпорядження щодо керівників обласних державних адміністрацій тих областей, в яких розміщатимуться люди, котрі виїздять з Криму. «Персональна відповідальність за долю кожної людини», - сказав він.

Нагадаємо, інформацію з питань розміщення сімей військовослужбовців та цивільного наслення, які перебувають на території АР Крим та м. Севастополя, ви можете отримати за телефонами гарячих ліній:
(044) 454-44-51,  454-43-37 (цілодобово)  — Міністерство оборони України;
(044) 253-04-71 (цілодобово) — громадська приймальня Міністерства оборони України;
(044) 207-18-04, 207-18-79 (цілодобово) – Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.