Арсеній Яценюк виступає за створення Служби фінансових розслідувань та ліквідацію податкової міліції

Арсеній Яценюк виступає за створення Служби фінансових розслідувань та ліквідацію податкової міліції

16:37, 25 березня 2014

«Повинен бути єдиний орган, який займається боротьбою з податковими правопорушеннями, а не хабарництвом і стягненням коштів із бізнесменів», - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду у вівторок, 25 березня.

«У країні повинна бути створена Служба фінансових розслідувань. Податкова міліція повинна бути ліквідована», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також підкреслив, що функції боротьби з економічними злочинами, які не притаманні Міністерству внутрішніх справ і Службі безпеки України, повинні бути передані в Службу фінансових розслідувань.

Він звернувся до членів Уряду підготувати концепцію формування Служби фінансових розслідувань і відповідні проекти законів для невідкладного розгляду в парламенті.

Глава Уряду також звернувся до першого заступника Генерального прокурора Миколи Голомші з тим, аби «органи прокуратури задіяли весь свій ресурс, щоб були притягнуті до відповідальності в тому числі й високопосадовці, які - чи сьогодні чи вчора - мали відношення до розкрадання коштів і до організованих злочинних угрупувань».