Наше завдання - вирішити питання економічного і морального добробуту українців, – Арсеній Яценюк на зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков

Наше завдання - вирішити питання економічного і морального добробуту українців, – Арсеній Яценюк на зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков

16:40, 23 жовтень 2013

У середу, 23 жовтня, голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов та народні депутати фракції зустрілися з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Арсеній Яценюк подякував представникам Всеукраїнської Ради Церков за позицію, яку вони відстоюють «щодо людської гідності, щодо моральності і незалежності країни».

Він наголосив на тому, що Україна зараз перебуває перед серйозним вибором: «Це вибір не між Заходом і Сходом, але між минулим і майбутнім. І ми щиро дякуємо за позицію щодо підтримки євроінтеграційних прагнень України».

Він висловив подяку за позицію Ради Церков щодо української мови як єдиної державної і «проти тих законопроектів, які фактично потурають нашу національну гідність і наше коріння»: «Дуже важлива позиція, яка була проти замовчування Голодомору. І це трагічна сторінка в історії країни, і Рада церков неодноразово висловлювалась з цього приводу».

«Окремо хотів би подякувати і від Юлії Тимошенко, і від нашої політичної сили за ту позицію, яка неодноразово висловлювалась щодо зупинки вибіркового правосуддя і звільнення Юлії Тимошенко. Це одна зараз з основних вимог наших європейських партнерів, але це і в першу чергу відношення до людини, до її гідності. За те, що Всеукраїнська Рада Церков виступала на підтримку звільнення Юлії Тимошенко і підписання Угоди з ЄС, ми щиро дякуємо», - підкреслив Арсеній Яценюк і зазначив, що на нещодавній зустрічі обговорювали це питання із Юлією Тимошенко: «Вона знає. Вона щиро дякує. І в цей непростий момент в її житті ваша підтримка є дуже значущою і важливою».

Голова Політради «Батьківщини» наголосив на необхідності провести з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій діалог про те, «які в нас є спільні завдання і що треба разом зробити».

За його словами, основна проблема сьогодні в країні – це в першу чергу, проблема бідності. «Це бідність як економічна, так і моральна, які пов’язані між собою. І наше завдання як політичних сил - вирішити питання економічного і морального добробуту українських громадян... Щоб Україна дійсно стала європейською процвітаючою країною, яка поважала б гідність, права і свободи людини і громадянина, яка поважала б один із ключових принципів української Конституції та ЄС – незалежність віросповідання і повага до кожної конфесії, до кожної людини», - наголосив Арсеній Яценюк.