Уряд ухвалив рішення про невідкладну виплату допомоги родинам загиблих під час масових акцій протесту

Уряд ухвалив рішення про невідкладну виплату допомоги родинам загиблих під час масових акцій протесту

15:04, 28 березня 2014

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про соціальний захист членів сімей осіб, які загинули (померли) під час масових акцій громадського протесту, які відбулися у період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014 року».

Проект постанови виніс на розгляд на засіданні Кабінету Міністрів у п’ятницю, 28 березня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Засідання Уряду розпочалося хвилиною мовчання.

Арсеній Яценюк повідомив, що на порядку денному нинішнього засідання стоїть одне питання – «про соціальний захист сімей загиблих під час драматичних подій в Україні, коли українці боролися і вибороли свою свободу, незалежність і суверенітет»: «Ми маємо виконати частину боргу, який ми маємо перед родинами тих українців, які загинули в боротьбі, які поклали своє життя і допомогти сім’ям, діткам, вдовам, батькам тих людей, які загинули».

На розгляд членів Кабінету Міністрів було поставлено питання про невідкладну виплату стократного розміру від мінімального прожиткового мінімуму кожній родині загиблих – 104-м родинам.

Окрім того, відповідним проектом постанови встановлюється з 1 квітня доплата в розмірі 5 тис. грн, за словами Арсенія Яценюка, «кожній дитині, кожній вдові, батькам, які знаходилися на утриманні в загиблого»: «І неважливо, з якого боку – чи з одного, чи з іншого. Це наш обов’язок перед цими родинами. Це наш обов’язок перед цими дітьми».

Рішення було ухвалено одностайно. Глава Уряду підписав відповідну постанову прямо на засіданні Кабінету Міністрів.

Арсеній Яценюк доручив Міністру фінансів Олександру Шлапаку забезпечити відповідні виплати родинам загиблих.