Опозиція вимагає проголосувати в Раді питання київських виборів і викликати Захарченка до парламенту – на мітингу біля КМДА

Опозиція вимагає проголосувати в Раді питання київських виборів і викликати Захарченка до парламенту – на мітингу біля КМДА

10:26, 23 жовтень 2013

Лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок та опозиційні народні депутати після мітингу біля КМДА їдуть до Верховної Ради з вимогою викликати до парламенту міністра МВС та поставити на голосування питання виборів міського голови Києва та Київради.

Нардепи не змогли пройти до приміщення КМДА. Двері будівлі були зачинені зсередини, причому ручок на дверях не було. На мітингу голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк наголосив: «Позакривались, як щурі, повідкручували ручки від дверей і тихенько «пилять» землю і гроші».

«Зараз ми йдемо до (спікера парламенту. – ред.) Рибака, який є представником Партії регіонів. Це партія імені Януковича, Рибака, Попова і всіх інших, які розкрадають країну, які розкрадають місто Київ», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що опозиція вимагатиме викликати до парламенту міністра МВС, а також поставити на голосування питання про проведення виборів мера Києва та Київради.

«Знаємо, що вони (парламентська більшість. – ред.) все будуть робити для того, аби не голосувати. Але так само ми знаємо, що кожен наш крок, щоб доводити позицію, щоб боротись за права киян - все одно дасть свій результат», - сказав він.

Вимоги опозиції також оголосив з парламентської трибуни народний депутат, керівник Центрального штабу партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

"Ми вимагаємо надати інформацію чому порушується закон і Конституція, чому міліція продовжує займатись злочинною діяльністю та перешкоджає депутатам виконувати свої обов'язки", - сказав він.

"Правляча більшість боїться і не здатна виграти вибори, і саме тому в Києві відпрацьовуються механізм блокування виборчого процесу", - наголосив Олександр Турчинов.