Ми невідкладно повинні замінити російських замовників українськими, - Арсеній Яценюк

Ми невідкладно повинні замінити російських замовників українськими, - Арсеній Яценюк

13:36, 04 квітня 2014

У Державному бюджеті закладено 25 млрд грн так званих державних гарантій під інвестиційні проекти. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на зустрічі з промисловцями, підприємцями та роботодавцями в п’ятницю, 4 квітня.

«Ми усвідомлюємо, що наші підприємства, сконцентровані на Сході, будуть позбавлені російських замовлень. Ми невідкладно повинні замінити замовників з Росії українськими, як би нам це не було складно зробити», - наголосив він.

За його словами, ці кошти можуть бути спрямовані, зокрема, на оновлення Укрзалізниці, «де рівень локалізації майже 100%».

Він зазначив, що вже провів щодо цього питання розмову з Міністром інфраструктури Максимом Бурбаком.

Глава Уряду також навів приклад автомобілебудування: «При прийнятті рішення про внесення змін до законодавства щодо автомобілебудування, давайте подивимося на реальні цифри - скільки ми можемо в цьому році виготовити машин, як ми їх можемо продати і яку програму кредитування для населення і для наших компаній запропонувати».

Арсеній Яценюк звернувся до присутнього на зустрічі власника ЗАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» Таріела Васадзе: «У вас 12 тисяч працівників. Це доля кожної людини і доля економіки в цілому. Ми готові бути вашими партнерами. Ресурсу в нас не так багато, але все, що є, ми будемо задіювати».