Арсеній Яценюк виступає за публічність процедури відшкодування ПДВ

Арсеній Яценюк виступає за публічність процедури відшкодування ПДВ

13:49, 04 квітня 2014

Податкові служби розпочали процес відшкодування податку на додану вартість, повідомив Прем’єр-міністр країни  Арсеній Яценюк на зустрічі з промисловцями, підприємцями та роботодавцями в п’ятницю, 4 квітня.

Як уточнив присутній на зустрічі Перший заступник Міністра доходів і зборів Ігор Білоус, на сьогодні відшкодовано вже близько 3,8 млрд грн.
Глава Уряду застеріг від порушень при відшкодуванні ПДВ, зазначивши, що будуть порушуватися кримінальні справи, «якщо буде відшкодування ПДВ, як колись - коли відшкодовують не тим, кому треба, а тим, кому попросили».
Він також наголосив на необхідності оприлюднення інформації про відшкодоване ПДВ. Арсеній Яценюк звернувся до Першого заступника Міністра доходів і зборів разом із Міністром юстиції розробити відповідний механізм: «Єдине, що потрібно – згода самих підприємств, яким відшкодовують, на те, щоб інформацію про них оприлюднювали».
«Це буде перший крок до публічності», - додав Глава Уряду.
Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності боротьби з корупцією в Державній митній службі та податковій: «Усвідомлюю, що за місяць роботи нового Уряду складно переламати всю корупцію на середньому і нижньому рівнях. Вона до сьогоднішнього дня існує, і це наше основне завдання – знищити корупцію, яка знищує український бізнес і довіру до України», - підкреслив він.
Арсеній Яценюк підкреслив, що вітає рішення Міністерства доходів і зборів щодо ліквідації так званих «двох списків оподаткування» – «списку оподаткування для своїх і списку для всіх інших, які не входили до наближеного кола».
Він звернувся до представників УСПП: «Не шукайте шляхів для корупції. Чим менше буде сірого і чорного ринку, тим легше вам і нам буде працювати. Ми зацікавлені в доходах бюджету, а ви зацікавлені в тому, щоб на вашому ринку була чесна конкуренція, а не захист однієї чи іншої бізнес-групи», – підкреслив Арсеній Яценюк.