Арсеній Яценюк виступає за переведення обліку підакцизної продукції в електронну форму

Арсеній Яценюк виступає за переведення обліку підакцизної продукції в електронну форму

14:04, 04 квітня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає абсолютно неефективним існування акцизних марок і виступає за переведення обліку підакцизної продукції виключно в електронну форму. Про це він  заявив під час зустрічі з промисловцями, підприємцями та роботодавцями в п’ятницю, 4 квітня.

Існування акцизної марки, за його словами, абсолютно неефективне і створило серйозне підґрунтя для корупції.
«Ми хочемо перевести облік підакцизної продукції виключно в електронну форму. І таке доручення отримав керівник Податкової служби», - повідомив Глава Уряду, додавши, що існує значний досвід у цьому питанні, зокрема, в Швеції.
Арсеній Яценюк також повідомив, що органами Податкової служби і податкової міліції за останні два тижні «вилучені вже не десятки, а сотні підакцизних товарів, які виготовляються і виготовлялися на незаконних підприємствах». Зокрема, коли тютюнові вироби виготовляються в перевізних заводах.
Крім того, існують неймовірні обсяги контрабанди, в першу чергу з боку країн пострадянського простору.
Він повідомив, що Україна закрила частину кордонів для контрабандних товарів і буквально через три дні ситуація з доходами покращилася.
Він додав, що Уряд усвідомлює, що «аплодисменти важко отримати від виробників  підакцизної продукції, якщо ти збільшуєш акциз». «Але такі сьогодні реалії. Тут треба буде приходити до балансу. Ми підтримуємо всіх товаровиробників і будемо їх підтримувати, але я прошу, щоб кожен так само ніс свою частину відповідальності за нашу країну», - підкреслив Арсеній Яценюк.