Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту наступного пленарного тижня ухвалити законопроект про держзакупівлі в новій редакції

Арсеній Яценюк звернувся до Парламенту наступного пленарного тижня ухвалити законопроект про держзакупівлі в новій редакції

14:08, 04 квітня 2014

Уряд підготував проект закону щодо державних закупівель, який дозволяє «зробити цей ринок прозорим», - наголосив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у п’ятницю, 4 квітня, на зустрічі з промисловцями, підприємцями та роботодавцями.

«Наша позиція полягає в тому, що під цей закон повинні підпасти всі державні компанії, тому що це об’єкти власності, які витрачають мільярдні кошти на закупівлі», - наголосив він.
Серед таких компаній Арсеній Яценюк назвав НАК «Нафтогаз», «Укрнафта», «Чорноморнафтогаз», «Укртрансгаз»: «Всі компанії, які мають оборотні кошти, які отримують доходи, повинні публічно прозоро закуповувати товарно-матеріальні цінності».
«Звертаюся до Парламенту терміново на наступному пленарному тижні прийняти закон про державні закупівлі в новій редакції», - наголосив він.
«Якщо є пропозиції Верховної Ради, Уряд перший, хто буде аплодувати кожній пропозиції, яка буде пов’язана з демонополізацією цього ринку, з прозорістю ринку державних закупівель», - підкреслив він.
Арсеній Яценюк також зазначив, що Уряд в рамках вирішення питання захисту власності вже «розглянув перший етап реформування органів податкової міліції - ліквідацію податкової міліції і створення на цій базі Служби фінансових розслідувань».
Він повідомив, що за останні три тижні було закрито близько 800 кримінальних справ, які раніше «були порушені виключно з рейдерською метою, щоб переписати власність бізнесу».
За словами Глави Уряду, на прохання Європейської Бізнес Асоціації, Американської торговельної палати і представників українського бізнесу направив листа Генеральному прокурору України «з тим, щоб органи прокуратури, органи міліції і податкової служби не використовувались більше в розподілі власності й пограбуванні українських бізнесменів».
Арсеній Яценюк також наголосив, що Уряд наполягає на ухваленні в Парламенті проекту закону про відновлення довіри до судової системи, основна мета якого - проведення люстрації в судовій системі і створення незалежної судової гілки влади: «На жаль, поки що цей закон не прийнятий в цілому. Усвідомлюю, що є політичний опір для прийняття такого законодавства».
«Треба зрозуміти, що ніхто в кріслі вічно сидіти не буде. І якщо зараз не змінити систему, то система потім знову всіх поламає, як вона ламала останні чотири роки. Це завдання, які Уряд має перед собою. І ми будемо виконувати ці завдання для того, щоб Україна вийшла на шлях стабілізації – політичної, економічної, соціальної і правової», - підкреслив Глава Уряду.