Уряд звертається до Парламенту невідкладно проголосувати законопроекти про державні закупівлі, зниження податків на ліки і підготовку до безвізового режиму

Уряд звертається до Парламенту невідкладно проголосувати законопроекти про державні закупівлі, зниження податків на ліки і підготовку до безвізового режиму

13:37, 10 квітня 2014

Кабінет Міністрів звертається до Парламенту невідкладно проголосувати законопроект про державні закупівлі, щодо зменшення ставок оподаткування на лікарські засоби й медпрепарати та законопроекти, необхідні для підготовки до введення безвізового режиму з ЄС.  Про це повідомив журналістам у Верховній Раді в четвер, 10 квітня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк після засідання з керівниками парламентських фракцій.

«Уряд звертається до Парламенту з тим, щоб зараз невідкладно був проголосований закон України про державні закупівлі, який знищує корупцію в цій сфері», - наголосив Арсеній Яценюк.

За його словами, через держзакупівлі «проходить близько 300 млрд грн». Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради відповідний проект закону, «який відповідає європейським стандартам і робить всі державні закупівлі прозорими».

«Ми звертаємось до Парламенту невідкладно проголосувати за цей законопроект за основу і в цілому. Без доповнень, які дають можливість обійти сферу державних закупівель», - сказав Глава Уряду.

Уряд також звернувся до Парламенту ухвалити внесення змін до Митного і Податкового кодексів щодо «зменшення ставки оподаткування по ліках з 20% до 7% для того, щоб терміново дати можливість розмитнювати ліки і постачати їх».

Окрім того, за словами Арсеній Яценюка, необхідно невідкладно ухвалити законопроекти, які дадуть можливість підписати угоду з міжнародними фінансовими організаціями про кредитування.

Ще один блок питань стосується переходу до другого етапу виконання плану дій щодо спрощення  візового режиму з ЄС. «Просимо всі фракції, незалежно від політичної орієнтації, сьогодні прийняти пакет із цих законів».

«Зараз це - відповідальність і коаліції, як вони продемонструють реальний курс на європейську інтеграцію і фінансову стабілізацію ситуації в Україні. І це так само виклик для опозиції. Нехай опозиція скаже – вона за безвізовий режим для країни чи проти, вона за те, щоб зменшити ставку оподаткування ПДВ по ліках з 20 до 7% чи проти. Хай заявлять свою позицію результатами голосування», - підкреслив Арсеній Яценюк.