Проект нової Конституції можливо направити у Венеціанську комісію до президентських виборів, – Арсеній Яценюк

Проект нової Конституції можливо направити у Венеціанську комісію до президентських виборів, – Арсеній Яценюк

12:09, 11 квітня 2014

«Бачу реальним, що до президентських виборів ми можемо відправити проект нової Конституції у Венеціанську комісію», - підкреслив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у п’ятницю, 11 квітня, в Донецьку під час наради з головами ОДА, міськими головами, керівниками силових структур та представниками промисловості східних областей.

Він зазначив, що в Україні «є вже погана традиція – кожен президент починає переписувати під себе Конституцію, і ніхто не хоче позбавлятися повноважень»: «Внесення змін до Конституції, принаймні перший етап, треба зробити до президентських виборів».

Політична позиція Уряду, як підкреслив Прем’єр-міністр, - «до моменту виборів президента країна повинна знати, з якими повноваженнями буде новообраний президент, місцеві органи влади, прокурор, у якого треба відібрати повноваження загального нагляду, з якими повноваженнями будуть інші органи державної влади».

«Це наше політичне завдання і відповідальність перед народом України. Ми спільно в змозі в найкоротші терміни це зробити», - наголосив Арсеній Яценюк.