Треба зробити все, щоб особи, які незаконно захопили приміщення, звільнили їх без силової операції, – Арсеній Яценюк

Треба зробити все, щоб особи, які незаконно захопили приміщення, звільнили їх без силової операції, – Арсеній Яценюк

13:25, 11 квітня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає проти силового сценарію і закликає людей, які перебувають в незаконно захоплених приміщеннях, залишити їх та скласти зброю. Про це він сказав журналістам у Донецьку в п’ятницю, 11 квітня, по завершенні наради з головами ОДА, міськими головами, керівниками силових структур та представниками промисловості східних областей.

«Скажу власну позицію - я проти будь-яких силових сценаріїв, і тому закликаю людей здати зброю і вийти з незаконно захоплених приміщень», - підкреслив Глава Уряду.

«Треба зробити все для того, щоб особи, які захопили приміщення і перебувають там зі зброєю, вийшли з приміщень без силової операції. І такі можливості у них сьогодні є», - наголосив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що в Донецьку постійно працює штаб і перебуває Перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема.

Глава Уряду також повідомив, що мета сьогоднішньої наради з головами обласних державних адміністрацій, міськими головами, керівниками силових структур та представниками промисловості східних областей – «відповісти на запит людей, які хочуть, щоб було більше повноважень на місцях».

«Це завдання ми реалізовуємо в рамках Конституційної реформи - скасування адміністрацій, передача всіх їх повноважень виконавчим комітетам, які обираються людьми на кожній території», - підкреслив він.

На його переконання, новий текст Конституції повинен з’явитися до проведення президентських виборів, «щоб кожен президент потім під себе не переписував Конституцію».

«Ситуація непроста, але незважаючи на різне бачення, на різні підходи, ми прийшли до згоди. Всі працюють на те, щоб Україна була єдина, унітарна і успішна держава, де жителі кожного регіону мають захищені національно-культурні права і мають вплив на центральну і місцеву владу», - сказав Арсеній Яценюк.