Після закриття «схем Курченка» на митниці до держбюджету додатково надійшло майже мільярд гривень, – Арсеній Яценюк

Після закриття «схем Курченка» на митниці до держбюджету додатково надійшло майже мільярд гривень, – Арсеній Яценюк

11:34, 18 квітня 2014

У зв’язку з тим, що Уряд почав наводити порядок на митниці і що закрита «схема імені Курченка» по безмитному ввезенню нафтопродуктів, у квітні поточного року в порівнянні з квітнем минулого року додатково до Державного бюджету було змобілізовано 835 млн грн», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час години запитань до Уряду в Верховній Раді в п’ятницю, 18 квітня.

«У минулому році схема «сім’ї» вкрала 835 млн через нерозмитнення і пільги по розмитненню нафтопродуктів. А в цьому році в квітні – плюс майже 1 млрд грн, який раніше йшов в кишені, а зараз пішов у бюджет», - підкреслив він.
Арсеній Яценюк наголосив, що Уряд працює над змінами в податковій системі щодо скорочення податків і розширення бази оподаткування, і запросив членів Парламенту «активно разом із залученням всіх ділових кіл, з залученням всіх фракцій писати новий Податковий кодекс України».
Прем’єр-міністр нагадав, що Уряд прийняв рішення про проведення урядових комітетів, засідання яких відбуваються перед кожним засіданням Кабінету Міністрів: «До їх складу входять керівники комітетів Верховної Ради і народні депутати України, які хочуть разом із Урядом проводити єдину державну централізовану політику».
Арсеній Яценюк закликав усіх народних депутатів всіх фракцій брати участь у засіданнях урядових комітетів: «Давайте разом працювати для того, щоб законопроекти, які приймаються в Парламенті, не носили, м’яко кажучи, популістського характеру».