Арсеній Яценюк: Уряд на 3,6 млрд грн скоротив переплати по податках, які «отримав у спадок».

Арсеній Яценюк: Уряд на 3,6 млрд грн скоротив переплати по податках, які «отримав у спадок».

11:50, 18 квітня 2014

Уряд на 3,6 млрд грн скоротив переплати по податках, які «отримав у спадок» і відшкодував минулого місяця 3,7 млрд грн ПДВ. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час години запитань до Уряду в Верховній Раді в п’ятницю, 18 квітня.

Арсеній Яценюк нагадав, що загальний обсяг переплати по податку на додану вартість та податку на прибуток становить 37 млрд грн.: «Станом на сьогоднішній день ми скоротили переплати на 3,6 млрд грн. При цьому ми відшкодували в минулому місяці 3,7 млрд грн ПДВ. У поточному місяці 1,3 млрд «в автоматі» також буде відшкодовано».
За його словами, уже п’ять підприємств «поставлено на відшкодування ПДВ», і зараз готується реєстр тих підприємств, яким не відшкодовується «автоматом».
Глава Уряду повідомив, що дав доручення голові Державного казначейства, відповідно до закону, опублікувати «всю інформацію по всіх підприємствах, які отримали відшкодування ПДВ».
Як зазначив Арсеній Яценюк, частина цих коштів зараховувалась суб’єктами підприємництва як оплата податку на прибуток: «Це йде в добровільному плані, тому що нам треба балансувати бюджет».