Уряд схвалив законопроект про недопущення переслідування осіб, причетних до акцій громадського протистояння, що розпочалися з 22 лютого

Уряд схвалив законопроект про недопущення переслідування осіб, причетних до акцій громадського протистояння, що розпочалися з 22 лютого

13:11, 18 квітня 2014

Кабінет Міністрів на засіданні в п’ятницю, 18 квітня, ухвалив проект закону про недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час масових акцій громадського протистояння, що розпочалися 22 лютого 2014 року.

Під час години запитань до Уряду в Парламенті Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив: «Ми вважаємо, що в тому випадку, якщо особи, які незаконно взяли зброю в руки і захопили приміщення, віддадуть зброю і звільнять ці приміщення, - повинні бути амністовані. Нам потрібен мир і злагода в країні».
Він підкреслив, що амністія не буде стосуватися тяжких злочинів: «Але всіх інших людей, які віддадуть зброю і вийдуть з приміщень, ми готові звільнити від кримінальної відповідальності».
«Такий закон підготовлений. Якщо на це буде воля всього українського Парламенту, в тому числі й наших політичних опонентів, закон буде невідкладно зареєстрований, і давайте ставити його на голосування», - сказав Арсеній Яценюк.
Глава Уряду наголосив, що Кабінет Міністрів продовжує роботу щодо децентралізації державної влади: «Це ніяким чином не стосується ні наших перемовин у чотиристоронньому форматі, ні вимог Росії. Це вимога українського народу - децентралізувати владу, передати повноваження територіальним громадам і регіонам, змінити Податковий і Бюджетний кодекси та наповнити регіони додатковим фінансовим ресурсом».
«Уряд України захищав і захищає національні меншини, російськомовне населення, так як всі вони є громадянами України. Ми - єдина країна, незалежно від того, хто якою мовою розмовляє, хто до якої церкви ходить і хто яку сторінку історії України як читає», - сказав Арсеній Яценюк.