Арсеній Яценюк звернувся до Генпрокурора прискорити розслідування щодо розкрадання коштів у вугільній галузі

Арсеній Яценюк звернувся до Генпрокурора прискорити розслідування щодо розкрадання коштів у вугільній галузі

13:33, 18 квітня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Генерального прокурора прискорити розслідування щодо розкрадання коштів у вугільній галузі. Про це він повідомив під час години запитань до Уряду в парламенті у п’ятницю, 18 квітня.

Він нагадав, що справи щодо тендерів, зокрема у вугільній галузі, зараз розслідує Міністерство внутрішніх справ.
Оскільки більшість відповідних кримінальних справ підпадає під першу і другу категорію державних службовців, що є предметом розслідування виключно Генеральною прокуратурою, Арсеній Яценюк звернувся до Генерального прокурора України прискорити розслідування щодо розкрадання державних коштів у вугільній галузі, «де обсяги розкрадання - сотні мільйонів».
Він також нагадав, що Уряд ухвалив розпорядження про введення системи електронних торгів по виконанню всіх судових рішень.
Як зазначив Арсеній Яценюк, раніше арештоване майно «продавалось тільки через п’ять фірм, із кожної людини забирали 15% від його вартості, і ще це майно реалізовувалося за заниженими цінами»: «Ця схема поламана, і зараз ми переводимо всіх на прозорі електронні торги по реалізації державного майна».
За словами Арсенія Яценюка, цій ініціативі Уряду чиниться неймовірний спротив: «Тому що загальний обсяг реалізації арештованого майна – 16 млрд грн. Від 16 млрд грн п’ять фірм отримувало 15%. Арифметика дуже проста - 2 млрд грн ми відібрали з кишень корупціонерів і повернули  людям».
Глава Уряду також висловив сподівання, що завтра буде опубліковано закон про державні закупівлі, ухвалений у Парламенті.