Чорносотенні погроми в Україні не пройдуть, - заява прес-служби Кабінету Міністрів України

Чорносотенні погроми в Україні не пройдуть, - заява прес-служби Кабінету Міністрів України

13:07, 19 квітень 2014

Уряд не допустить розпалювання міжнаціональної ворожнечі і вживатиме всі передбачені законом заходи для недопущення імпорту в Україну антисемітизму і ксенофобії. Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, коментуючи появу в Донецьку антисемітських листівок і нагнітання ксенофобської риторики на сепаратистських мітингах. Надходить також інформація і про те, що промосковські терористи у Слов'янську здійснюють погроми ромів. 

«Ми не допустимо поширення в Україні чорносотенства, зверхнього і зневажливого ставлення до тих, хто сповідує інші релігії чи має інший колір шкіри, - цитує главу Уряду прес-служба КМУ. - Ідеологія і практика погромів, яка експортується із однієї із сусідніх держав, в Україні не пройде». 

Арсеній Яценюк нагадав, що українці як політична нація багато зробили для утвердження в країні міжнаціональної і міжконфесійної злагоди і не дозволять зовнішнім силам та п’ятій колоні її знищити.

Прем’єр-міністр доручив правоохоронцям виявити авторів і розповсюджувачів матеріалів, які принижують національну і людську гідність громадян, і притягнути до відповідальності їх, так як і осіб, причетних до погромів ромів.