Україна ніколи ні за яких обставин не визнає анексію Криму, – Арсеній Яценюк

Україна ніколи ні за яких обставин не визнає анексію Криму, – Арсеній Яценюк

15:17, 22 квітня 2014

«Ще раз хочу засвідчити позицію Уряду України – ніколи ні за яких обставин Україна не визнає анексію Криму», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі з Віце-президентом США Джо Байденом у вівторок, 22 квітня.

«Вимагаємо від наших російських сусідів негайно відкликати свої спеціальні сили, які знаходяться на території Східної України, відкликати свою армію з Криму і закрити ганебну сторінку захоплення незалежної України російськими військами», - наголосив Арсеній Яценюк.

Уряд України, за його словами, вважає, що «в цьому столітті у цьому світі жодній країні не дозволено поводити себе, як озброєні бандити»: «Тим більше для країн, які є постійними членами Ради безпеки ООН і у свій час були членами Великої Вісімки».

Росія повинна виконувати свої міжнародні зобов’язання, підкреслив Арсеній Яценюк, а не "поводити себе як гангстери».

Уряд усвідомлює, що «все, що відбувається на Сході і підтримується Російською Федерацією, має на меті в тому числі зрив президентських виборів в Україні».

«Завдання Уряду України – провести чесні і прозорі вибори», - підкреслив він.

Він зазначив, що кандидати в президенти, які представляють весь спектр політичних партій в Україні, і кожен із них може отримати відповідну підтримку виборців: «Україні потрібен легітимно обраний президент, що не потрібно Росії».

Арсеній Яценюк підкреслив, що вибори проходитимуть із залученням спостерігачів ОБСЄ та міжнародного співтовариства: «Вони повинні бути чесними, прозорими, відкритими і об’єктивними».

«В Україні повинен з’явитися новий президент, який сповідує курс реформ, курс боротьби із корупцією, внесення змін до Конституції України, курс на європейську інтеграцію, енергетичну незалежність, курс на демократію і незалежність української держави», - підкреслив Глава Уряду.