Арсеній Яценюк зустрівся з Генеральним секретарем та Головою Комітету міністрів Ради Європи

Арсеній Яценюк зустрівся з Генеральним секретарем та Головою Комітету міністрів Ради Європи

17:59, 30 квітень 2014

У середу, 30 квітня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом і Головою Комітету міністрів Ради Європи, Федеральним Міністром закордонних справ Республіки Австрія Себастіаном Курцом.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості підтримки України Радою Європи. Глава Уряду сказав, що ситуація в Україні «дійсно складна», і Кабінет Міністрів вживає всіх можливих заходів, щоб стабілізувати ситуацію: «Головна проблема – це очолювані Росією протестувальники з бойовими патронами й заручниками, яких взяли ці озброєні банди».

Він підкреслив, що українська сторона «зробила все з політичного боку й продовжує робити це».

«Ми віримо, що досі є шанс подолати цю проблему політичними та дипломатичними методами. Але щодо політичних рішень, ми можемо звертатися лише до політиків та людей, які не озброєні бойовою зброєю. Ті, хто стріляє в мирне населення, викрадає спостерігачів ОБСЄ – це злочинці», - наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк зазначив, що порядок денний Уряду на сьогодні – «провести чесні і прозорі вибори, призначені на 25 травня, аби мати в країні всеохопний діалог, провести конституційну реформу, захистити російськомовну меншину та меншини, які розмовляють іншими мовами, і домогтися від Росії виконання її міжнародних зобов’язань».