Уряд подасть до Парламенту законопроект про загальнонаціональне опитування 25 травня

Уряд подасть до Парламенту законопроект про загальнонаціональне опитування 25 травня

21:00, 30 квітня 2014

Сьогодні Кабінет Міністрів розгляне питання про загальнонаціональне опитування, яке має відбутися 25 травня 2014 року, та подасть відповідний законопроект до Парламенту. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 30 квітня.

Він наголосив, що загальнонаціональне опитування  стосуватиметься питань, «які турбують сьогодні Україну»: «Це питання єдності, територіальної цілісності держави і децентралізації влади».
Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд затвердив своє бачення регіональної реформи і децентралізації влади: «Ми йдемо цим шляхом».
Глава Уряду звернувся до Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана організувати «в кожній області й в кожному місті та районі обговорення загальної концепції внесення змін до Конституції, децентралізації влади, збалансування її і наділення додатковими повноваженнями регіонів».
«На це є запит суспільства. І ми дамо відповідь на цей запит», - додав Прем’єр-мністр.
Він окремо зазначив, що в рамках децентралізації влади Уряд України «готовий до додаткових гарантій на відповідній території російськомовному населенню і мовам інших національних меншин»: «Це наша незмінна позиція, і я неодноразово її декларував».
Арсеній Яценюк також повідомив, що на сьогоднішньому засіданні Уряду буде розглянуте питання відзначення 9 Травня: «Прошу, щоб кожна область, кожен район відзначали цю подію, відповідно до нашого розпорядження».