Сьогодні будуть відповідні кадрові призначення і ротації в системі МВС Одеси, – Арсеній Яценюк

Сьогодні будуть відповідні кадрові призначення і ротації в системі МВС Одеси, – Арсеній Яценюк

12:28, 04 травня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до органів прокуратури знайти організаторів останніх подій в Одесі та розслідувати діяльність вищих посадовців місцевої міліції. Про це Глава Уряду повідомив у неділю, 4 травня, в Одесі під час зустрічі з лідерами суспільно-політичної та культурно-економічної сфер області.

Зустріч розпочалася хвилиною мовчання за загиблими в Україні в останні дні.

Глава Уряду наголосив, що останні події в Одесі - це трагедія не лише міста, а всієї України: «Десятки жертв були спровоковані наперед і добре підготованою акцією. Акцією проти людей, проти України і проти Одеси».

Арсеній Яценюк підкреслив, що оцінку діяльності правоохоронної системи дадуть органи прокуратури. Він повідомив, що звернувся до органів прокуратури з тим, аби передати розслідування цієї справи безпосередньо в центральний апарат, Головне слідче управління Генеральної прокуратури України, «створити спільну слідчу оперативну бригаду із всіх підрозділів, знайти всіх зачинщиків, організаторів, усіх, хто під російським керівництвом почали смертельну атаку на Україну та Одесу, та розслідувати діяльність усіх вищих посадовців місцевої міліції».
«Якби правоохоронна система в Одесі працювала не тільки на «Сьомому кілометрі» і захищала людей, то всі ці терористичні організації мали бути знешкоджені», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що, за інформацією Міністра внутрішніх справ, «сьогодні будуть відповідні кадрові призначення і ротації в системі МВС в Одесі»: «Очікую відповідних призначень».