«Наша єдність - це найсильніша зброя проти терористів», - Арсеній Яценюк в Одесі

«Наша єдність - це найсильніша зброя проти терористів», - Арсеній Яценюк в Одесі

13:08, 04 травня 2014

«Україну необхідно об'єднати тільки через діалог, єдність і врахування думки кожного», - сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у неділю, 4 травня, в Одесі під час зустрічі з лідерами суспільно-політичної та культурно-економічної сфер області.

Арсеній Яценюк нагадав, що, як Глава Уряду, перебував на Східній Україні і «спілкувався з законно обраними мерами, депутатами, незалежно від партій - чи це партія влади, чи опозиції»: «Процес національного діалогу розпочато. Тільки його заглушили постріли автоматів АК100 російського виробництва».

Він підкреслив, що люди, які спонсоруються російськими спецслужбами, «взяли в руки автомати, стріляють мирних громадян, розстрілюють наших військових, зазіхають на життя нашої країни»: «Їх не мільйони й не десятки тисяч. Їх сотні. І з тими, хто вбиває, сьогодні мовою закону розмовляє СБУ, МВС і правоохоронна система».

Однак, наголосив Прем’єр-міністр, найважливіше – «це наші люди»: «Наші люди, яких розколювали дуже довгий період часу – мовою, історією, культурою, ідеологією, територією. І зараз підігріте вибухнуло».

Глава Уряду наголосив на необхідності політичного вирішення цього питання: «Необхідно об'єднати країну тільки через діалог, через єдність і врахування думки кожного»: «Наша єдність - це найкраща і найсильніша зброя проти терористів. Це справжня відповідь».