Арсеній Яценюк побував на одному з блокпостів в районі проведення АТО

Арсеній Яценюк побував на одному з блокпостів в районі проведення АТО

15:42, 07 травня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк побував на одному з блокпостів в районі проведення АТО. Він поспілкувався з бійцями, які охороняють блокпост, та місцевими мешканцями, які виїжджали зі Слов’янська.

Журналістам, які перебували на блокпості, Арсеній Яценюк наголосив, що більшість жителів Слов’янська, з якими він спілкувався, не підтримують терористів, хочуть, щоб «повернулась законна влада, яка буде боротись із корупцією, дасть роботу, заробітну плату».

Глава Уряду зазначив, що під час розмов із жителями Слов’янська питання російської мови не піднімалося, він розмовляв з ними російською.

Арсеній Яценюк підкреслив, що вирішення нинішньої ситуації «має дві частини - політичне вирішення проблеми і проведення антитерористичної операції»: «Ті, хто зі зброєю в руках, повинні здати зброю і нести покарання. Ті, хто добровільно здадуть зброю і залишать приміщення та не вчиняли тяжких злочинів, підпадають під амністію».

Щодо політичної частини, Арсеній Яценюк наголосив на необхідності змін до Конституції: «Даємо додаткові повноваження регіонам, додатковий спеціальний статус для російської мови».

Крім того, завдання сьогодні, за словами Прем’єр-міністра, - завантажити заводи, хоча і «зрозуміло, що маючи російські війська на кордоні і терористів всередині важко втримувати економіку».

Він підкреслив необхідність забезпечити законність та правопорядок, допомогти українським Збройним Силам.

«Війська складова вирішується - нова техніка, нове озброєння і забезпечення людей. Наші бійці готові до виконання завдань по захисту української державності», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк повідомив, що після сьогоднішньої поїздки матиме «серйозну нараду з керівництвом Міністерства внутрішніх справ і Міністерства оборони з приводу координації, з приводу того, щоб думали про людей, які зараз боронять незалежність української держави».

Нагадаємо, уранці 7 травня Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прибув в район, де триває антитерористична операція. Він прилетів на військовому літаку разом із силовим підрозділом, який прибував для планової ротації. Глава Уряду передав українським захисникам перші чотири із 42-х БТР-4Е, виготовлені на Харківському заводі транспортного машинобудування ім. Малишева та придбані за спеціальною програмою Уряду для спецпідрозділу «Омега» Національної гвардії України. Прем’єр-міністр України вручив нагороди бійцям, які беруть участь в АТО.