Уряд звернувся до Парламенту ухвалити законопроекти для переходу до другої стадії лібералізації візового режиму з ЄС

Уряд звернувся до Парламенту ухвалити законопроекти для переходу до другої стадії лібералізації візового режиму з ЄС

21:02, 12 травня 2014

«Ми очікуємо завтра у Брюсселі підписання важливих документів, у тому числі щодо виділення мільярдної фінансової допомоги Україні», - повідомив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк по завершенні зустрічі з Президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм у понеділок, 12 травня.

Він нагадав, що 13 травня в Брюсселі відбудеться «історичне спільне засідання» делегацій Уряду України та Європейської Комісії.

Глава Уряду також повідомив, що звернувся до Парламенту України з тим, аби під час завтрашнього засідання Верховної Ради України ухвалити чотири законопроекти, які дадуть можливість перейти до другої стадії підготовки щодо лібералізації ЄС візового режиму для України: «Це – останній бастіон, який треба пройти, щоб українці якнайшвидше отримали право без віз подорожувати до Європейського Союзу».

Один з ключових законопроектів, який завтра повинен бути проголосований у Парламенті, - це законопроект про боротьбу з корупцією: «Звертаюся до членів Парламенту зібрати голоси і продемонструвати свою волю щодо реальної боротьби з корупцією і підтримати урядовий законопроект».